Over de app2020-09-22T13:19:17+00:00

Waarom is de Stoma HuidCheck nodig?

Uit onderzoek1 blijkt dat tot 75% van alle stomadragers met een huidprobleem rondom de stoma te maken krijgt. Van een beetje rood tot pijnlijke open wondjes. En slechts 1 op de 5 mensen2 zoekt hiervoor hulp. Heel veel stomadragers denken namelijk dat deze huidproblemen er nou eenmaal bij horen. Dat is niet zo. Aan de meeste huidproblemen is iets te doen. Met verzorgingstips, goed maatadvies en beter passend stomaverzorgingsmateriaal bijvoorbeeld.

Als je geen actie onderneemt bij een huidprobleem, kan een klein ongemak een echte aandoening worden. En dat heeft een groot effect op hoe je je stoma ervaart en dus op je hele dag, en je leven. Als de huid rondom je stoma niet gezond is, kan dat ertoe leiden dat je huidplaat niet goed aansluit. De lekkage die daardoor kan ontstaan, tast de huid verder aan, waardoor je huidplaat nog slechter hecht… Vaak gaat dit sluipenderwijs. Laat je niet verrassen. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik je de app?2020-06-11T07:30:40+00:00

Zo simpel werkt het:

  1. Download en open de Stoma HuidCheck app op je smartphone.
  2. Beantwoord de basisvragen over hoe de huid rondom je stoma eruit ziet of voelt.
  3. Maak een foto van je stoma en de huid er omheen. De app helpt je hierbij.
  4. Maak door een aantal vragen te beantwoorden een veilig en discreet account aan.
  5. Binnen twee werkdagen krijg je een bericht van onze stomaverpleegkundige.
Wat kun je verwachten?2020-06-11T07:39:45+00:00

Onze stomaverpleegkundigen checken de foto met de aanvullende gegevens. Ze bekijken of er reden is om een deskundige te raadplegen. Deze check kan één tot twee werkdagen duren en je krijgt hier vanzelf bericht van in de app. Als we je aanraden om naar de huid rondom je stoma te laten kijken, verwijzen we je door naar je stomaverpleegkundige. En als je die niet hebt, helpen we je iemand te vinden.

Hoe vaak moet je de Stoma HuidCheck doen?2020-06-11T07:38:31+00:00

Er zijn twee mogelijkheden: als je denkt dat je een probleem hebt, raden we je aan meteen de Stoma HuidCheck te doen. En als je geen problemen hebt, raden we je aan elk kwartaal de Stoma HuidCheck te doen voor de je weet maar nooit. Je huid verdient dat beetje extra aandacht.

Hoe zit het met veiligheid en Privacy?2020-06-11T07:37:27+00:00

Alleen de stomaverpleegkundigen van Hollister en Dansac bekijken je foto en gegevens. Wij sturen niets door, ook niet naar je stomaverpleegkundige of huisarts. Tenzij je zelf hebt aangegeven dat je juist wilt dat je gegevens worden doorgegeven aan je stomaverpleegkundige in het ziekenhuis. Dan regelen we dat voor je. Natuurlijk kun je zelf wel je gegevens uit de Stoma HuidCheck-app delen met wie je dat wilt.

Indien gewenst kun je hier onze gebruiksvoorwaarden en privacyverklaring vinden.

Bronvermelding
  • 1, 2016 PSC Prevalence – 1. Difficulties Experienced by the Ostomate After Hospital Discharge (v1.0) – p.1 76% patients reported PSC (p.1)

  • 2, Nybaek H, Bang KD, Norgaard LT, Karlsmark T, Jemec GB. Skin problems in ostomy patients: a case control study of risk factors. Acta Derm Venereol. 2009;89(1):64-67.

Stoma HuidCheck,
een app voor
alle stomadragers

Go to Top