De Stoma HuidCheck is een initiatief van
Hollister en Dansac.

Deze twee fabrikanten van stomamaterialen hebben een duidelijke missie: we streven altijd naar het beste, omdat de mensen die onze producten gebruiken het beste verdienen. Bovendien onderscheiden we ons met optimale zorg voor een gezonde huid.

Onze stomamaterialen zijn dan ook van de hoogste kwaliteit, en innovatief op het gebied van huidverzorging en probleempreventie. Ons brede assortiment biedt oplossingen voor veel problemen, en voor verschillende behoeften en levensstijlen. Maar boven alles stellen we het belang van de stomadrager. Via de Stoma HuidCheck signaleren we alleen of er huidproblemen zijn of kunnen ontstaan en verwijzen we altijd door naar een stomaverpleegkundige voor onafhankelijk advies en zorg. Ook als je geen vaste stomaverpleegkundige hebt, helpen we je verder.

Bezoek Hollister.nl

Bezoek Dansac.nl

Onze verpleegkundigen stellen zich voor

Mijn naam is Angelique Mulder en ik werk sinds 2009 als stomaverpleegkundige bij Hollister en Dansac. Intussen heb ik ruim 25 jaar ervaring als gecertificeerd verpleegkundige met diverse specialisaties zoals Urologie, Oncologie, Continentie en Stoma.

Gedurende de jaren heb ik bijna alle facetten van de gezondheidszorg in de praktijk gezien. Zowel thuiszorg, verpleeghuis als revalidatie centrum. En diverse afdelingen en poliklinieken binnen verschillende ziekenhuizen. De rode draad door dit alles is mijn streven de kwaliteit van leven voor patiënten te verbeteren. Met goede zorg en praktische hulp.

Dat is ook wat ik mooi vind aan deze app. Ik zie het als een manier om mensen echt te helpen om vertrouwen te krijgen in de conditie van hun huid en daarmee voelen dat ze de regie over hun leven in eigen handen hebben. Het gezond houden van de peristomale huid is namelijk van vitaal belang om lekkageklachten en huidproblemen te voorkomen. Zelf kritisch durven kijken naar je huid is nodig maar soms ook lastig. Deze app helpt je daarbij. En ik ook!

Mijn naam is Henry Löwik en ik ben werkzaam als verpleegkundig consulent stoma en continentiezorg bij Hollister en Dansac. Bij deze bedrijven staat alles in het teken van een waardig en waardevol bestaan voor stomadragers. Ik vind het erg mooi en bijzonder dat ik hier een actieve bijdrage aan kan leveren in mijn functie. Dat is ongetwijfeld één van de redenen dat ik hier al sinds 1998 met plezier werk.

Ik ben verpleegkundige en heb mij gespecialiseerd op de vakgebieden Stoma en Continentie. Na mijn carrièrestart als verpleegkundige heb ik verschillende functies in het ziekenhuis gehad. Tijdens mijn werk werd ik dagelijks geconfronteerd met de grote diversiteit aan mensen en de daarbij behorende persoonlijke keuze voor het stomamateriaal. Het verschil dat het juiste materiaal kan maken voor een patiënt en daarmee voor iemands leven, interesseert me zeer. Vandaar dat ik de overstap heb gemaakt naar het bedrijfsleven.

De Stoma HuidCheck is weer een nieuwe manier om mijn jarenlange ervaring in te zetten voor stomadragers. Een gezonde huid rondom de stoma – wij noemen dit de peristomale huid – is van groot belang. Met een gezonde peristomale huid kun je je stoma aanpassen aan je leven, in plaats van dat je  je leven moet aanpassen aan je stoma.

Stoma HuidCheck,
een app voor
alle stomadragers